Ga naar het productoverzicht van Impraline Pre-ActivImpraline Pre-Activ

 

Impraline Pre-Activ, watergedragen impregneringsmiddel, met een breed toepassingsgebied. Niet verduurzaamd hout zoals vuren en grenen kan met Impraline Pre-Activ extra worden beschermd. Ideaal voor tuinhuisjes, blokhutten en ander tuinhout als impregneren onder hoge druk niet mogelijk is.

Impraline Pre-Activ is gebruiksklaar en kan met de kwast of via dompelen worden aangebracht. Verbruik met kwast: circa 8 m2 per liter.
Impraline Pre-Activ is gemaakt van een natuurlijke, ultra dunne, geëmulgeerde olie. Hierdoor dringt de olie diep in het hout, wordt vochtindringing voorkomen en de levensduur van het hout aanmerkelijk verlengd.

Impraline Pre-Activ biedt het houtwerk geen eindafwerking, het moet afgewerkt worden met bijvoorbeeld Restol Houtolie.


Verbruikstabel Impraline Pre-Activ

Afmetingen tuinhuisjes of blokhut Gemiddeld verbruik
220 x 220 cm 4 liter
220 x 320 cm 6 liter
320 x 420 cm 9 liter
420 x 420 cm 12 liter

Bovenstaande verbruiksgegevens zijn indicatief en gebaseerd op verwerking met een kwast.


Toepassing van Impraline Pre-Activ

Speciaal voor het handmatig en/of dompel impregneren (voorbehandelingmiddel) van tuinhuisjes, blokhutten etc. van zachte houtsoorten zoals vuren en grenen. Impraline Pre-Activ is op basis van een natuurlijke, ultra dunne, in water geëmulgeerde olie. Hierdoor wordt vochtindringing in het hout voorkomen waardoor de levensduur van het hout wordt verlengd. Na het impregneren van het hout met Impraline Pre-Activ dient het hout verder behandeld te worden met een goede kwaliteit verf, beits of Restol Houtolie.

Impraline Pre-Activ is bijzonder geschikt voor de eerste behandeling van nieuw hout (bovengronds). De bescherming werkt langdurig en heeft geen nadelen voor bijvoorbeeld de hechting van de verf. Voor het beste eindresultaat bij blokhutten en tuinhuisjes adviseren wij Impraline Pre-Activ zowel binnen als buiten (dus rondom) aan te brengen vóór de montage van het tuinhuisje of de blokhut.

Impraline Pre-Activ is niet geschikt voor hout dat voortdurend of permanent met water en grond in contact komt. Impraline Pre-Activ kan veilig binnen en buiten gebruikt worden.


Verwerkingscondities

Alvorens het hout te impregneren dienen het alle bewerkingen zoals afkorten, schaven, boren etc. gereed te zijn. De ondergrond dient droog, schoon en geschuurd te zijn. Bij aanbrengen met de kwast de kopse kanten en inkepingen ruim behandelen. Zorg voor een gelijkmatige verdeling en veeg overtollig materiaal zonodig na enkele uren weg. Na montage inkepingen, boorgaten etc. goed nabehandelen met Impraline Pre-Activ.

Niet verwerken bij temperaturen minder dan 5° C of bij niet-drogend weer. Voor gebruik goed roeren en niet verdunnen. De Impraline Pre-Activ ruim met de kwast aanbrengen of, nog beter, het hout onderdompelen in de Impraline Pre-Activ.

Gebruik brede kwasten voor het aanbrengen van Impraline Pre-Activ Messing en groef van wandbalken van tuinhuisjes en blokhutten
Gebruik brede kwasten voor het aanbrengen van Impraline Pre-Activ Brede delen van tuinhuisjes, blokhutten, schuttingen, gevelbetimmeringen etc.

Het gereedschap kunt u reinigen met water en zeep. Laat het spoelwater niet in het riool lopen maar gebruik een spoelemmer, deze eventueel laten indampen. De droge resten mogen bij het normale afval.


Eigenschappen van Impraline Pre-Activ

Verbruik met kwast circa 1 liter voor 8..10 m2
Verbruik bij dompelen afhankelijk van houtmaten (minimale dompeltijd: 15 minuten)
Dichtheid 1 liter = circa 1 kg
Vaste stof gehalte circa 13%
V.O.S. gehalte circa 0,5% (Vluchtige Organische Stoffen)
Droogtijd aanbevolen droogtijd (binnen of overdekt): 24 uur
Hechting verankert zich diep in het hout
Levensduur lang, mits overgeschilderd
Overschilderbaarheid zeer goed met alle gebruikelijke verfsoorten


Houdbaarheid

In gesloten verpakking minimaal 12 maanden. Droog en vorstvrij bewaren.


Fabrikaat

Impraline Pre-Activ is een product van Hermadix

Ga naar het productoverzicht van Impraline Pre-ActivTerug naar vorige pagina