Uitleg 3D-Configurator

Ontdek Lugarde’s 3D-configurator en ontwerp zelf uw eigen tuinhuis, blokhut, veranda, garage of carport. Een ontwerp maken is gratis en vrijblijvend. Na registratie kunt u uw eigen ontwerp(en) opslaan en later verdergaan met ontwerpen. Ook kunt u uw ontwerp aan vrienden en familie laten zien. De configurator werkt op laptop en desktop in Chrome en Firefox. 

Zodra u klaar bent en alles naar tevredenheid is stuurt u uw ontwerp in, wij nemen dan snel contact met u op om alles nog even door te nemen en uw eventuele vragen te beantwoorden.

 

Wilt u zelf uw droom-buitenverblijf ontwerpen? Ga dan nu naar de 3D-configurator. Heeft u liever dat wij een ontwerp voor u maken? Vraag dan gratis en vrijblijvend een maatwerkofferte aan. Als u hulp nodig heeft tijdens het configureren, kunt u op het vraagteken-symbool in de configurator klikken, ons bellen of de onderstaande instructie bekijken.

Lugarde configurator
Let op: De configurator werkt niet op tablet en mobiel, wel op laptop en desktop.

Stap voor stap naar uw perfecte tuinhuis of overkapping

Stap 1: Kies uw product

Allereerst heeft u de keuze uit drie categorieën:

  • Tuinhuis/ blokhut
  • Garage
  • Veranda

Onze tuinhuizen worden opgebouwd volgens het Prima 3=1 systeem. Hierbij worden de wanden zonder schroeven en spijkers in de hoekstaanders geschoven. Tuinhuizen hebben strakke hoeken. Onze blokhutten, veranda’s en garages worden in elkaar gezet met een houtstapelbouw-systeem. De uiteinden van de wanddelen vallen dan over elkaar (molenwiek-verbinding).

Lugarde configurator sfeer

Na het selecteren van de door u gewenste categorie, kunt u de gewenste grondvorm kiezen. U kunt uw zoekopdracht verfijnen door gebruik te maken van de filters. Wanneer u een geschikte grondvorm gevonden heeft, klikt u op ‘Aan de slag’ waarna het ontwerpen kan beginnen.

Lugarde configurator 3D

Stap 2: Wanden en palen

Hier selecteert u de vorm, afmetingen en doorsnede van uw tuinhuis. De afmetingen zijn te veranderen door de lijnen in de plattegrond naar binnen of buiten te verschuiven. Ook kunt u kiezen of u een luifel en/of glaswand wilt. Deze kunt u invoegen door op de plattegrond op de muren van het huisje te klikken. Nu kunt u een luifel en/of glaswand selecteren.

Een glaswand kunt u vergroten of verkleinen. Wanneer u kiest voor een luifel, kunt u deze zo lang maken als u wilt. Daarnaast kunt u ook het aantal palen kiezen en aangeven of u wel of geen decoratieve sokkels wilt. In de configurator kunt u ook balustrades tekenen.

Lugarde 3D configurator

Stap 3: Daken

Bepaal hier de gewenste dakvorm. Kiest u voor een schuin dak? Dan kunt u ook de kleur van uw dakshingles (gratis) selecteren.

Lugarde 3D configurator 1e stap

Stap 4: Deuren

Onderaan in het scherm staan al onze deuren. Deze worden standaard geleverd met HR++ dubbelglas en driepuntssluiting. Selecteer eerst de door u gewenste deur. U kunt een deur aan uw ontwerp toevoegen door op een plusteken (+) in het ontwerp te klikken. De plustekens geven aan waar de gekozen deur in uw tuinhuis past. Wilt u meerdere deuren? Selecteer dan nog een deur en voeg ook die toe.

Lugarde 3D configurator 2e stap

Stap 5: Ramen

Onderaan in het scherm kunt u een raam selecteren. Onze ramen zijn ook voorzien van HR++ dubbelglas (inbegrepen in de prijs). In de plattegrond kunt u het gewenste raam invoegen door op het plusje te klikken. De plusjes geven aan waar u ramen kunt invoegen.

Lugarde 3D configurator 3e stap

Stap 6: Behandeling

U kunt uw tuinhuis, blokhut of overkapping laten behandelen. Elke behandelmethode heeft zijn eigen voordelen. Bij Lugarde kunt u kiezen uit:

  • Sproei-impregneren in de kleuren transparant wit, transparant groen, transparant bruin en transparant blauw-grijs.
  • Keteldruk-impregnatie in bruin of groen (niet mogelijk bij tuinhuizen).
  • Dekkend beitsen. Dit kan in de kleuren Zuiverwit (RAL9010), Grafietgrijs (RAL 7024), Rietgroen (RAL6013), Zilvergrijs (RAL7001), Stofgrijs (RAL 7037) of Transparant-eiken.

Selecteer onderaan in het scherm de behandeling en de kleur. Deze worden automatisch aangepast in uw 3D-voorbeeld. U kunt maximaal drie verschillende kleuren per huis selecteren. Meer uitleg over de behandelingen vindt u in de configurator zelf. 

Lugarde 3D configurator 6e stap

Stap 7: Overige keuzes

Als de basis van uw tuinhuis of overkapping klaar is, kunt u de afwerking selecteren. Veel is gratis inbegrepen, zoals de dakshingles, chroom of messing deurbeslag en de dakafwerking. Bij piramidedaken heeft u de keuze heeft uit:

  • Een chromen/messing bol
  • En weerheks
  • Een weerhaan

Bekijk alle Lugarde-voordelen die zijn inbegrepen in de prijs.

Ook kunt u hier opties toevoegen zoals isolatie, een binnen- en buitenvloer en een zolder. Daarnaast heeft u bij deze stap de mogelijkheid om extra verf bij te bestellen.

Lugarde 3D configurator 7e stap

Stap 8: Afronding

Tussendoor een prijsspecificatie bekijken? Klik dan op het winkelwagen-symbool. Als u op het informatie-symbool klikt, verschijnt informatie over de stap waar u in de configuratie bent. Hulp nodig? Klik in het menu op de optie ‘hulp vragen’ en stel uw vraag per e-mail. Bent u klaar om uw droomhuisje te maken?

Lugarde 3D configurator 8e stap

Vragen of meer informatie?

Heeft u vragen? Of wilt u het adres van een Lugarde-specialist bij u in de buurt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Nu beginnen!

Wilt u zelf uw droomtuinhuis of overkapping ontwerpen? Ga dan nu naar de 3D-configurator. De configurator werkt op laptop en desktop (Chrome en Firefox). Wilt u liever dat wij een ontwerp voor u maken? Vraag dan gratis en vrijblijvend een maatwerkofferte bij ons aan.

Zodra u klaar bent en alles naar tevredenheid is stuurt u uw ontwerp in, wij nemen dan snel contact met u op om alles nog even door te nemen en uw eventuele vragen te beantwoorden.Lugarde configurator
Let op: De configurator werkt niet op tablet en mobiel, wel op laptop en desktop.